Stomen – chemisch reinigen

Sommige kledingstukken kunt u alleen chemisch laten reinigen. Dit wordt ook wel stomen of dry-cleaning genoemd. Het Engelse woord legt het al grotendeels uit, deze kledingstukken zijn gemaakt uit een stof of weefsel die te teer zijn om met water en zeep gewassen te worden dus worden ze chemisch gereinigd. Reinigen gebeurd door middel van een speciale vloeistof. In de zelfde machine wordt de kleding gereinigd en gedroogd. Daarom wordt deze reinigingstechniek “droog reinigen” genoemd. Aan de binnenkant van uw kleding zit vaak een label met daarop een reinigingsadvies. De symbolen met betrekking tot chemisch reinigen zijn:

chemisch reinigen toegestaan Chemisch reinigen toegestaan
Normale professionele reinging toegestaan Normale professionele reiniging toegestaan
Professionele reiniging in koolwaterstof Professionele reiniging in koolwaterstof
Normale professionele reiniging
Niet chemisch reinigen

Chemisch reinigen is erg bewerkelijk, daardoor ligt de prijs bij deze reinigingstechniek een stuk hoger dan bij nat-wassen. Bij Wasservice is ook uw stoomgoed in vertrouwde handen. Als er twijfel bestaat over de keus tussen chemisch reinigen of nat-wassen dan overlegt Wasservice altijd met u.

Voor een prijslijst voor de stomerij – chemisch reinigen- klikt u hier

Zo werkt het.

Korting voor Careyn (voorheen Aveant) service pashouders! U ontvangt 5% korting op wassen, stomen en kledingreparaties bij vertoon van uw kortingspas! Dat is makkelijk verdiend!